Abusos

Una treballadora denuncia per agressió sexual el seu cap, el periodista Saül Gordillo

Els fets haurien tingut lloc l’1 de desembre a la matinada, després del sopar d’empresa

2 min
El director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, en una imatge d’arxiu.

BarcelonaEl director del diari digital Principal i exdirector de Catalunya Ràdio Saül Gordillo ha estat denunciat aquest dimarts per un delicte d’agressió sexual. Els presumptes fets, segons la denúncia a la qual ha tingut accés l’ARA, van tenir lloc l’1 de desembre a la matinada a la sala de festes Apolo de Barcelona, després del sopar d’empresa. Segons el relat que es va presentar a la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Sant Martí, a Barcelona, Gordillo va agredir una noia de 23 anys mentre demanaven una copa, poc abans de les tres de la matinada. El periodista ha declinat fer declaracions. 

"De manera imprevisible i sense dirigir-li cap comentari va començar a agredir-la sexualment i a magrejar-la", diu el text de la denúncia, on es detalla que els tocaments van ser per dins dels pantalons shorts que duia ella. La noia es va quedar paralitzada, bloquejada, perquè es tractava del seu "cap jeràrquic", pràcticament "30 anys més gran" que ella. El text explica que "va entrar en estat de xoc" fins que va aconseguir allunyar-se’n. No va trigar a trobar-se una companya i li va explicar el que acabava de passar. Tenia un atac d’ansietat, estava plorant i li costava respirar. A més, no sabia com actuar. La resta d’integrants de la redacció van anar acudint fins on era la jove i van endur-se-la a fora perquè es calmés. "Juro que és veritat", repetia la denunciant sense parar, i va afegir: "Ho deia per a ells, però també per a mi". A la denúncia també consta que els companys la van aconseguir calmar i va marxar en taxi fins a casa. 

L’endemà, després de parlar-ne amb la família, va acudir al CAP. Segons la denúncia, tenia un atac d’ansietat que va durar hores. Va necessitar assistència psicològica amb la terapeuta i aquell cap de setmana li van donar la baixa laboral. En les pitjors hores després de l’episodi viscut a l’Apolo, la noia finalment va assumir que aquell fet no podia "determinar la seva vida". La treballadora va decidir denunciar el que encara és el seu cap, el director del diari digital Principal, un mitjà del grup 8TV que va néixer a l'octubre. El mitjà va assabentar-se dels fets aquest dimarts. 

En la denúncia se sol·liciten les imatges enregistrades aquella nit per les càmeres de seguretat de l’interior de la sala on va anar el grup de treballadors per poder confirmar els fets. 

Segons el relat de la jove, durant el trajecte fins a la sala de festes, al taxi, el director del mitjà, de 50 anys, es va asseure al darrere amb la redactora. "N’estic aprenent molt, de tu. M’estic desconstruint", relata ella que va dir-li ell, que també va lloar els articles que ella escriu sobre qüestions de gènere i feminisme.

La consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, ha expressat el seu suport a la denunciant i ha desitjat que "s'aixequin totes les catifes" i aflorin tots els casos similars. "No va de sexe. Va de poder. I s’ha acabat la impunitat", defensa en un apunt a Twitter, on també ha ofert els serveis de la conselleria a la dona afectada.

stats