Una vintena de ferits en bolcar un autobús a la ronda Litoral de Barcelona

L'Ajuntament apunta que l'accident s'hauria pogut produir per una combinació "de pluja i velocitat"

Una vintena de persones han resultat ferides aquesta matinada per l' accident d'un autobús que ha bolcat a la ronda Litoral (B-10) a l'altura de la Zona Franca. De moment es desconeixen les causes concretes de l'accident, però el comissionat de Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona, Amadeu Recasens, ha apuntat que s'hauria produït per "una combinació d'elements, de pluja i velocitat".

Entre els ferits hi ha el conductor del vehicle i 23 passatgers, tots, turistes de diferents nacionalitats –espanyola, irlandesa, britànica, alemanya, polonesa, bielorussa i lituana– amb edats compreses entre els 18 i els 67 anys, que venien de Lloret de Mar (Selva) i anaven cap a l' aeroport del Prat. Segons ha informat el departament de Salut cap a les 14.30 h, encara hi ha ingressats deu passatgers en diferents centres hospitalaris de salut de Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat: dues dones de 51 anys, en estat greu però amb una evolució favorable, i els altres vuit, menys greus i pendents de la seva evolució en les properes hores.

El Govern, a través del departament d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, ha mantingut contacte des de primera hora amb els representants del cos consular acreditat a Barcelona per tal d’informar-los de l’estat de les persones accidentades de cada país.

Pluja i velocitat

El comissionat de Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona, Amadeu Recasens, s'ha mostrat prudent a l'hora de parlar de les causes de l'accident, però ha apuntat que a l'hora que s'ha produït –pocs minuts després de les tres de la matinada–, "a Barcelona plovia", i això podria "ser un dels factors que hagin tingut incidència en els fets".

A més, ha recordat que la via té una limitació de velocitat de 80 km/h, però que "en cas de pluja la velocitat s'ha d'adequar a l'estat de la carretera i les condicions climatològiques". "Són elements que poden haver determinat l'accident", ha dit.

El conductor ha donat negatiu en les proves d'alcohol i drogues

El conductor, que ha quedat ferit lleu i ja té l'alta, ha donat negatiu a les proves de consum d'alcohol i drogues que se li han practicat poc després de l'accident. Els metges també han donat l'alta a 13 ferits lleus més.

La ronda Litoral ha quedat tallada en sentit sud durant dues hores i mitja, mentre es retirava l'autobús bolcat, que ha quedat al marge de la carretera. Després, els efectius de trànsit han restablert la circulació.

El Servei d'Emergències Mèdiques ha enviat fins al lloc dels fets quatre ambulàncies bàsiques, dues d'avançades, un vehicle d'intervenció ràpida, una ambulància col·lectiva i dos vehicles de comandament. També s'hi han desplaçat diverses dotacions dels Bombers de Barcelona, la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra.