Societat 20/02/2015

Acord entre les cambres de comerç de Barcelona i d'Hamburg per oferir trenta beques

La Cambra de Comerç de Barcelona, la Cambra de Comerç d'Hamburg i l'Institut Goethe, en col·laboració amb el diari ARA, ofereixen trenta beques per a joves d'entre 18 i 27 anys per estudiar i treballar a Alemanya

Ara
2 min
Traslladar la R+D fora de l’empresa

BarcelonaLa Cambra de Comerç de Barcelona, la Cambra de Comerç d'Hamburg i l'Institut Goethe, en col·laboració amb el diari ARA, promouen un projecte de Formació Professional dual (FP dual) entre Barcelona i Hamburg. Si tens entre 18 i 27 anys pots optar a una de les 30 beques que s'ofereixen i que consisteixen en un curs d'alemany gratuït de 6 mesos a l'Institut Goethe de Barcelona i d'una FP dual a Hamburg. L'FP dual és un model de formació que combina l'empresa i els estudis amb un contracte de formació amb pràctiques remunerades a Hamburg durant dos anys.

Els requisits per gaudir d'aquesta oportunitat laboral i acadèmica són tenir els estudis d'ESO o Batxillerat i el nivell B1 d'Alemany en l'inici de l'FP a Alemanya. La residència i l'allotjament es durà a terme en famílies o residències, mentre que el salari que s'ofereix és de 600 euros mensuals al primer any, que s'incrementaran a 1.000 en acabar els estudis.

El curs s'iniciarà a Hamburg a partir de l'agost i el setembre del 2015 i finalitzarà el 31 d'agost del 2018. A més a més, també s'ofereixen pràctiques durant dos mesos per decidir si és el que vols fer i un curs d'alemany a Hamburg. Entre els perfils professionals disponibles, l'oferta engloba des de mecànics aeronàutics, químics, agents de turisme o gestors d'esdeveniments fins a treballadors industrials i esteticistes. Els candidats hauran de passar una preselecció a finals de maig per part de la Cambra de Comerç d'Hamburg i Bonn i una selecció entre maig i juny per part de les empreses alemanyes, entre les quals es troben Airbus Operations Gmbh o l'Hamburger Sparkasse.

Els interessats ja poden presentar les candidatures a la pàgina del projecte. El 3 de març, a la Cambra de Comerç de Barcelona, tindrà lloc una sessió informativa a les 10h on es detallarà tot el procés.

stats