Societat 20/10/2014

Activat el protocol per un possible cas d'Ebola a Catalunya

El pacient, resident a Andorra, té 48 anys i va passar una setmana a Guinea Conakry i 35 dies a Sierra Leone

Ara
1 min
Façana de l'Hospital Clínic / FRANCESC MELCION

BarcelonaL'Agència de Salut Pública de Catalunya ha activat aquesta mitjanit el protocol d'Ebola amb l'ingrés d'un pacient, de 48 anys, que ha estat una setmana a Guinea Conakry i 35 dies a Sierra Leone. L'home va arribar diumenge a la tarda a Barcelona procedent de Sierra Leone, via Marroc.

El pacient és resident a Andorra però no té la nacionalitat andorrana. Aquesta tarda el Ministeri de Salut d’Andorra oferirà una roda de premsa sobre la qüestió.

Després d'analitzar els criteris clínics i epidemiològics, el Servei d'Urgències de Vigilància Epidemiològica de Catalunya (SUVEC) va activar el protocol d'Ebola i va traslladar el pacient a l'Hospital Clínic. Les mostres per anàlisis de malaltia d'Ebola s'enviaran al Centre Nacional de Microbiologia de Majadahonda. El resultat de les analítiques, que es coneixeran entre les properes 24-48 hores, determinaran el diagnòstic.

El secretari de Salut Pública de Catalunya, Antoni Mateu, va explicar fa dues setmanes al Parlament que els equips de vigilància epidemiològica havien analitzat 28 possibles casos d'Ebola des de principis d'agost –26 adults i dos nadons–, però en només dues ocasions havien presentat l'evidència mínima necessària per activar el protocol i procedir al seu aïllament. Tos dos es van produir durant els últims dies d'agost i van ser descartats després de practicar-los les analítiques pertinents.

stats