Un any i mig de presó per als acusats d'haver agredit membres de Barcelona con la Selección

La Fiscalia els demanava fins a tres anys entre reixes

Un jutjat de Barcelona ha condemnat a un any i mig de presó quatre joves acusats d'atacar un espai de la plataforma Barcelona con la Selección el 2016. La sentència, a la qual ha tingut accés Efe, considera que els quatre acusats, juntament amb un cinquè noi, van actuar motivats per la seva "animadversió ideològica a tot allò que representa Espanya i és espanyol". Al cinquè jove, que ja tenia una condemna suspesa per haver participat en una altra agressió a un home ucraïnès al barri de Gràcia, el condemnen a un any de presó.

Segons la sentència, els nois formaven part del col·lectiu Desperdicis, de la grada d'animació de la Unió Esportiva Sant Andreu de Barcelona, a qui la jutge del cas qualifica de grup "radical i violent". Tot i així, el jutjat els absol del delicte d'organització criminal. La sentència argumenta que, tot i que aquesta vegada van actuar conjuntament, no hi ha prou proves que ho fessin altres vegades. La Fiscalia havia demanat fins a tres anys de presó per als acusats.

Atac "gratuït"

La jutge del cas considera que l'acció dels joves va ser "gratuïta" i que el seu objectiu era "castigar i humiliar" els membres de l'espai. "No es va tractar d'una simple bretolada -tal com ho va qualificar un dels condemnats durant el judici-, sinó d'un atac provocat per motius d'odi contra el que representa Espanya", apunta la sentència.

Dos acusats d'agredir membres de 'Barcelona amb la selecció espanyola' admeten ser al lloc dels incidents

Les imatges dels fets van ser enregistrades per diversos testimonis. Les defenses van impugnar-les com a prova i van qüestionar-ne la veracitat i l'autoria. La jutge diu, però, que no hi ha dubte sobre l'autenticitat dels vídeos, perquè concorden amb altres proves del cas i destaca la "cara d'odi" d'un dels condemnats durant l'agressió.