Vergés i Sàmper s'acomiaden del Procicat després de 14 mesos de pandèmia

Els consellers responsables de Salut i Interior fan l'última compareixença setmanal

2 min
Miquel Samper i Alba Vergés

BarcelonaAmb la formació del nou Govern, les carteres de Salut i d'Interior canviaran de color: JxCat assumirà la gestió sanitària i ERC la de seguretat. Per això la compareixença d’aquest dijous de la consellera de Salut, Alba Vergés, i el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, per anunciar els canvis en les restriccions del covid ha sigut la seva última com a responsables dels departaments, després de 14 mesos fent rodes de premsa setmanals –de vegades diàries– per informar de l’evolució de la pandèmia.

“Ha estat un honor ser consellera de Salut”, ha afirmat Vergés, que ha subratllat que se sentia “orgullosa i satisfeta” per la feina feta pel seu equip i la col·laboració de la ciutadania i els sectors econòmics afectats per les restriccions. “Un servidor públic no pot sentir-se propietari de res. Marxem amb la satisfacció d’haver pogut col·laborar en el camí fins a arribar a aquesta situació d’amabilitat pandèmica”, ha afirmat Sàmper, preguntat per la sortida dels dos responsables coincidint amb la millora epidemiològica.

Moments de tensió

Tant Vergés com Sàmper han admès que hi ha hagut moments de tensió i que, amb el temps, s'han adonat que s'haurien d'haver pres altres decisions. Per exemple, amb el tancament dels centres educatius, que mai s'hauria d'haver ordenat, ha indicat l'encara consellera de Salut. "Hem hagut d'afrontar situacions complexes i diversos interessos, però hem construït una marca catalana de la gestió de la pandèmia. Amb cada onada hem après a gestionar millor la següent", ha afegit el secretari general de Salut, Marc Ramentol, la continuïtat del qual tampoc està garantida.

Vergés (ERC) va ser nomenada consellera l’any 2018 mentre que Sàmper (JxCat) fa una mica més de mig any que es va convertir en el cap d’Interior, en substitució de Miquel Buch. Tots dos han aprofitat la roda d’aquest dijous per acomiadar-se del càrrec i agrair la tasca dels seus equips, sobretot durant l’últim any de pandèmia.

stats