Societat 03/12/2014

Adif cobrirà el tram de via del TGV que molesta els veïns de Vilafranca del Penedès

L'alcalde de la localitat, Pere Regull, s'ha reunit amb l'ens d'infraestructures ferroviàries per agilitzar les gestions per cobrir els 200 metres fins al pont de Moja. L'obra no té termini definit i Adif assumirà els 8 milions d'euros del seu cost

Acn
2 min

Vilafranca del PenedèsL'alcalde de Vilafranca del Penedès, Pere Regull, ha anunciat aquest dimecres que ha arrencat un doble compromís d'Adif perquè l'empresa cobreixi els 200 metres de via del TGV que estan a l'aire lliure al tram del Pont de Moja i que autoritzi el consistori per urbanitzar la part de la cobertura que ja està feta. "Estem contents perquè s'han reiniciat les converses i s'ha licitat el projecte de cobertura de les vies, de manera que els veïns poden estar tranquils", ha declarat Regull. L'alcalde, que aquest dimarts es va reunir amb l'ens d'infraestructures ferroviàries, ha explicat que les dues parts volen "superar les desconfiances mútues" i ha assegurat que la trobada va servir per agilitzar gestions.

L'Ajuntament de Vilafranca del Penedès i Adif han tornat a la taula de negociació per resoldre els problemes que les obres del pas del TGV per la capital de l'Alt Penedès van causar fa prop de 10 anys, i que encara no han trobat solució.

Pere Regull ha explicat que Adif ja ha licitat el contracte per redactar projecte de cobriment de les vies en el tram que falta fins al pont de Moja". Regull ha comentat que el 17 de desembre hi ha l'obertura de pliques i es preveu que quedi designat l'equip o gabinet que redactarà el projecte amb un import d'uns 170.000 euros.

L'Alcalde no amagava la seva satisfacció perquè "és evident que si et gastes aquests diners, és que tens intenció de tirar endavant l'obra. Això és una bona notícia per als veïns i per Vilafranca". En total, el cost d'aquesta obra, que no té un termini definit, serà d'uns 8 milions d'euros que pagarà Adif.

D'altra banda, l'alcalde de Vilafranca també ha assegurat que l'ens gestor d'infraestructures permetrà a l'ajuntament accedir a un tram de la cobertura de la via per urbanitzar-la, tal i com l'alcalde va explicar dilluns passat als veïns, un tràmit que s'ha agilitzat, segons Regull, i això permetrà que les obres puguin començar a principis del 2015.

No obstant, continuen els litigis entre el consistori vilafranquí i Adif pel pagament d'un deute de les obres de la via. "No retirarem el contenciós ni pagarem a ADIF fins que no arribem a un acord per resoldre els temes pendents", ha conclòs Regull, entre els que hi destaca els sorolls i les vibracions que pateixen els veïns.

stats