Educació
Societat 21/06/2012

Un 22% dels adolescents espanyols no arriba al nivell bàsic d'anglès

L'Estat espanyol és a la cua d'Europa en competències en llengües estrangeres, només per davant de Polònia, França i Regne Unit

Sònia Sánchez
1 min

BarcelonaEl 22% dels alumnes de 14 i 15 anys de l'Estat espanyol no arriba al nivell bàsic d'anglès i només el 13% acaba l'etapa de secundària obligatòria amb un nivell B2, que és l'equivalent al First Certificate en anglès (que és equivalent al nivell intermedi B de català), segons l'Eurobaròmetre sobre habilitats lingüístiques publicat avui.

Aquestes xifres situen l'Estat espanyol a la cua d'Europa, per sota de la mitjana del 23% d'alumnes de 14 i 15 anys que assoleixen el B2 i per sobre del 14% que a nivell europeu no assoleixen el nivell més bàsic. De fet, L'Estat espanyol només té millor nivell d'anglès que Polònia (amb un 24% que no arriba al bàsic); i França, amb un 31%; a més del Regne Unit que té un 30% d'alumnes de 14-15 anys que no assoleixen les competències bàsiques en francès, la seva primera llengua estrangera.

De fet, en l'enquesta realitzada per la UE a 14 països europeus (era voluntària i alguns països no hi van participar), un 54% dels adolescents espanyols va dir que no era capaç de mantenir una conversa en cap llengua estrangera. El 22% va dir que era capaç de parlar amb algú en anglès, un 9% en francès i el 2% en alemany.

stats