Societat 06/06/2018

Capturen el linx ibèric detectat a l'àrea metropolitana de Barcelona

L'animal va ser alliberat fa tres anys a Portugal i és el primer que es localitza a Catalunya en l'últim segle

Ara
1 min
Imatge del linx ibèric detectat a l'àrea metropolitana

BarcelonaL'exemplar de linx ibèric localitzat la setmana passada a l'àrea metropolitana de Barcelona ha estat capturat. Un dispositiu d'agents rurals i tècnics del projecte Iberlince a Sevilla ja feia dies que el buscaven i havien posat una sèrie de gàbies parany per poder-lo atrapar. Aquest dijous el departament de Territori i Sostenibilitat donarà més detalls de la captura, però el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ja ha avançat en un tuit que poques hores després de la captura, el linx ja viatjava de retorn cap a Andalusia.

El linx ibèric ('Lynx pardinus') és una espècie en perill d'extinció i des de principis del segle XX que no se'n localitzava cap exemplar a Catalunya. L'exemplar, que es diu Litio, és un mascle alliberat el 2015 a Portugal que va néixer el 2014 al centre de cria en captivitat d'El Acebuche, a Huelva. Els membres dels Agents Rurals el van fotografiar el 29 de maig, quan buscaven l'animal perquè els havien avisat que s'havia vist un linx a la zona.

A partir de la imatge, tècnics del Servei de Fauna i Flora de la Generalitat van poder identificar l'animal gràcies al collar emissor que duia i a la col·laboració dels experts dels programes de reintroducció d'aquesta espècie a la península Ibèrica, així com als responsables del projecte Iberlince, que van arribar dilluns a Catalunya per col·laborar en la recerca.

stats