Societat 20/02/2015

L'Ajuntament acusa els membres de Can Vies de voler evitar trobar una solució "a curt termini"

El regidor de Sants-Montjuïc assegura que "és molt complicat" parlar amb els representants del casal

Europa Press
1 min
Protesta perquè la Guàrdia Urbana ha precintat Can Vies / MANOLO GARCÍA

BarcelonaEl regidor de Sants-Montjuïc de l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí, ha acusat el col·lectiu del centre social autogestionat Can Vies d'evitar que el conflicte se solucioni a curt termini. "Hi ha gent del col·lectiu de Can Vies que fa política i té la intenció d'anar estrenyent i posant pressió a mesura que s'acosten les eleccions", ha indicat en declaracions a Catalunya Ràdio. En aquest sentit, ha expressat que "està sent molt complicat parlar amb representants de Can Vies".

Martí ha expressat que, "tot i que el full de ruta del consistori és dialogar", la solució no es produirà fins al pròxim mandat perquè el col·lectiu intenta "pressionar el govern municipal amb fets consumats". Respecte al precinte que es va produïr aquest dijous a Can Vies, el regidor ha valorat: "És una il·legalitat flagrant fer obres en un espai que no és teu i sense llicència d'obres".

Tècnics municipals i la Guàrdia Urbana van precintar aquest dijous la part afectada de l'edifici per les "obres il·legals", ja que segons Martí no s'ha demanat cap permís tot i que se'ls va suggerir que sol·licitessin una llicència d'obres en precari.

Martí ha insistit que el pla de l'Ajuntament és "trobar una solució pactada mantenint el diàleg obert, però dins de la legalitat", i ha lamentat que les negociacions són molt difícils perquè el col·lectiu de Can Vies no reconeix la legalitat ni l'autoritat municipal.

stats