Societat 03/08/2015

Així va informar l'Ajuntament el propietari de la Torre Agbar que quedava fora de la moratòria

En un aclariment sol·licitat per Emin Capital el govern de Barcelona especifica que si el projecte es presenta adequadament obtindrà la llicència

Xavier Grau
2 min
torre agbar

BarcelonaLa polèmica va saltar divendres i, des de llavors, el serial no ha fet altra cosa que embolicar-se. El fons inversor Emin Capital, que preveu convertir la Torre Agbar en un hotel de luxe, agraïa divendres en un comunicat a l'Ajuntament de Barcelona que el seu projecte quedés exempt de la moratòria hotelera dictada pel govern d'Ada Colau. Segons va confirmar el consistori, el propietari havia sol·licitat el certificat del règim urbanístic abans que es publiqués la moratòria al 'Butlletí Oficial de la Província de Barcelona' i, per tant, el projecte d'hotel seguia endavant per "imperatiu legal". En aquest sentit, fonts municipals remarcaven que no era cap "excepció" ni cap "tracte de favor".

L'endemà, però, la tinent d'alcalde d'Urbanisme, Janet Sanz, convocava la premsa per assegurar que l'Ajuntament "no acceptarà pressions" sobre el futur de la Torre Agbar i per matisar que, encara que el propietari ha utilitzat una "drecera legal", el consistori encara haurà d'estudiar el projecte i que aquest no estava garantit. Unes declaracions que van indignar l'empresa propietària de la Torre Agbar, Emin Capital, que les va qualificar de "desafortunades".

Al text d'aclariment que l'Ajuntament va enviar a la propietat, amb data de 31 de juliol, al qual ha atingut accés l'ARA, es deixa clar que aquest projecte hoteler obtindrà la llicència per tirar endavant en el termini de sis mesos i sempre que es compleixin els requisits següents: es demani de forma correcta, el projecte no tingui defectes, s'ajusti a la normativa de planejament i compleixi la legislació sectorial. Si tot això es dóna, segons remarca l'escrit, "aquesta sol·licitud de llicència no es veu afectada per la suspensió facultativa de llicències". El text el firma la direcció de serveis de coordinació de llicències i disciplina urbanística de l'Ajuntament.

stats