expedició polar
Societat 06/12/2011

Al Pol Sud empès per la força del vent

L'explorador Ramón Larramendi vol ser el primer a conquerir l'extrem austral de la Terra amb un vehicle ecològic propulsat pel vent

Ara
1 min
EL REPTE Ramón Larramendi vol demostrar que també es pot accedir al lloc més remot del planeta, el pol Sud, amb un vehicle eòlic.

BarcelonaL'explorador polar Ramón Larramendi sembla obstinat a demostrar que a l'home encara li queden molts terrenys per descobrir. Larramendi i el seu equip arribaran aquest dimarts a l'Antàrtida per complir el seu objectiu: ser la primera expedició del món a arribar al Pol Sud geogràfic a bord d'un vehicle ecològic propulsat pel vent.

Fins divendres, no arribaran al punt de sortida de l'expedició. Els únics mitjans de què disposen són dos trineus fabricats amb fusta de freixe, alumini i polietilè. Els membres de l'equip lligaran amb cordes les dues plataformes fins a conformar una superfície de 22 metres quadrats que, durant el pròxim mes, serà el seu vehicle, casa seva i el laboratori on faran alguns treballs científics. Si tot va bé, als volts del dia de Reis, aquest Admunsen madrileny i els seus companys arribaran als mítics 90 graus de latitud sud.

Podeu llegir el reportatge complet a l'ARA PREMIUM.

stats