SOCIETAT
Societat 11/06/2012

Albiol defensa la política d'immigració i seguretat a Badalona en el seu primer any de mandat

L'alcalde anuncia que farà tancar els bars conflictius dels barris de Sant Roc, Artigues i El Remei a dos quarts d'onze de la nit

Acn
2 min

BarcelonaL'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol (PP), ha fet una defensa aferrissada de la seva política d'immigració i seguretat, coincidint amb la celebració del seu primer any en el càrrec.

En una conferència davant més de 500 persones al Teatre Zorrilla, l'alcalde reconeix que algunes de les mesures que ha pres, com la retirada de bancs i el tancament de fonts per evitar l'aglomeració de gitanos romanesos a les places, han estat "polèmiques", però necessàries per millorar la convivència en alguns barris. En aquest sentit ha anunciat que pròximament signarà un decret per obligar a tancar els bars conflictius dels barris de Sant Roc, Artigues i El Remei "com a molt tard a dos quarts d'onze de la nit".

"No em preocupa la crítica política. Continuarem fent el mateix i de la mateixa manera". L'alcalde de Badalona ha valorat així els seus primers dotze mesos en el càrrec pel que fa a l'aplicació de polítiques de seguretat i immigració. L'alcalde ha insistit que vol combatre el comportament incívic de determinats immigrants que "vulneren el dret a la dignitat dels veïns".

Albiol ha posat poques dades sobre la taula a l'hora de fer balanç del seu primer any de mandat, però una de les que sí ha donat és que en els primers cinc mesos del 2012 s'han imposat 1.119 sancions per comportaments incívics, més del doble de totes les que es van imposar l'any 2010, quan el PP encara no governava.

"S'ha acabat que tothom pugui fer el que li dóna la gana, sense preocupar-se si molesta o no a la resta de veïns", ha dit l'alcalde tot justificant la nova mesura que s'aplicarà a Badalona properament. Els bars que es considerin "conflictius" hauran de tancar a dos quarts d'onze de la nit. Ho regularà un decret d'alcaldia que preveu signar el mateix alcalde i que afectarà només els barris de Sant Roc, Artigues i El Remei.

Albiol també ha recordat que té en ment l'impuls d'una mesura per regular les ajudes socials que s'atorguen a la ciutat: "Quan hi ha milers de veïns que no arriben a final de mes, l'Ajuntament no pot donar ajudes econòmiques a totes les persones que acaben d'arribar al nostre país. A això ho anomeno jo justícia social".

Mireia Belmonte, imatge de Badalona

A banda de defensar la seva política d'immigració i seguretat, Xavier García Albiol també s'ha referit a la situació econòmica i a les oportunitats de Badalona per liderar la comarca del Barcelonès i "retornar-li" l'orgull de ser la tercera ciutat més important de Catalunya, no només en nombre d'habitants.

En aquest sentit, l'alcalde ha dit que "Badalona ha de poder presumir de la seva gent i la gent de Badalona ha de poder presumir de la seva ciutat", i ha anunciat que l'Ajuntament ha arribat a un acord amb la nedadora campiona d'Europa Mireia Belmonte perquè sigui la imatge de Badalona en una nova campanya institucional que es llançarà properament per promocionar la ciutat.

Segons l'alcalde, accions com aquesta ajuden a "generar confiança" en Badalona, tant des del punt de vista d'imatge, com econòmic i institucional. Sobre aquest darrer aspecte, Albiol ha tingut paraules d'agraïment al grup municipal de CiU, que va facilitar-li l'alcaldia, i per la "lleialtat institucional" posterior. "Badalona va a més, en part, per les aportacions de l'equip de Ferran Falcó", conclou.

stats