SOCIETAT
Societat 01/01/2013

Tres detinguts i cap accident greu o mortal en la revetlla de Cap d'Any "més tranquil·la"

El nou conseller d'Interior, Ramon Espadaler, diu que les incidències estan "lleugerament per sobre" de les d'un cap de setmana ordinari i xifra en un 9% els positius als controls d'alcoholèmia i drogues

Acn
2 min

BarcelonaBalanç "molt positiu" de la revetlla de Cap d'Any. El departament d'Interior, amb el conseller Ramon Espadaler al capdavant, ha valorat les escasses incidències que s'han produït a Catalunya durant la nit i s'ha felicitat pel bon funcionament dels controls, els dispositius i la "conscienciació dels ciutadans". I és que el conseller ha assegurat que aquesta nit de Cap d'Any ha estat "la més tranquil·la" en anys. Tres únics detinguts, cap accident mortal ni greu a les carreteres i poc més d'un 9% de positius en els controls d'alcoholèmia i drogues deixen les estadístiques de la passada nit en uns nivells semblants als d'un cap de setmana ordinari. "Només lleugerament per sobre", ha dit Espadaler.

Un dels detinguts és un conductor que s'havia saltat un control policial d'alcoholèmia a la C-32 a l'altura de Gavà. Segons han explicat fonts policials, el conductor s'ha negat a parar en el dispositiu de seguretat policial muntat en el quilòmetre 48 d'aquesta autopista en direcció a Barcelona amb motiu de la revetlla de Cap d'Any i ha fugit per l'autopista. Poc després ha estat detingut uns quilòmetres més endavant, a l'altura de Viladecans, pels mateixos agents dels Mossos d'Esquadra.

Una vintena de positius per alcoholèmia i un conductor temerari detingut

A banda del detingut per saltar-se el control, el balanç de la matinada ha estat, fins a les vuit del matí, de 25 conductors que conduïen sota els efectes de l'alcohol. D'aquests, 19 han estat amonestats per la via administrativa, és a dir, que hauran de pagar una multa de 500 euros i se'ls retiraran entre 4 i 6 punts del carnet de conduir. Quatre dels conductors que han donat positiu superaven en el control d'aire el límit de 0,64 mil·ligrams, la qual cosa suposa una falta penal, segons han explicat fonts policials. Els Mossos també han identificat un conductor per resultat positiu d'ingesta de drogues.

stats