LA MÉTEO
Societat 15/04/2012

Neva allà on ets? Un nou temporal de neu comença a caure sobre Catalunya

De matinada pot nevar al Ripollès, Garrotxa i nord de l'Alt Empordà per sobre els 400 metres. Podeu explicar quin temps fa a la vostra població a la méteo social

Acn / Ara
1 min
Neu a Puigcerdà / @meteopuigcerda

BarcelonaProtecció Civil ha activat la prealerta del el Pla especial d'emergències per nevades a Catalunya Neucat per la previsió de possibles nevades a cotes baixes. Inicialment, la cota de neu se situarà al voltant dels 800 metres al vessant nord i entorn dels 1.000 metres a la resta. Progressivament baixarà fins a situar-se a qualsevol cota al vessant nord i fins als 600 metres a la resta al final del dia.

Si ja comenceu a veure les primeres volves de neu allà on sou podeu explicar-nos-ho a la méteo social, a través de Twitter amb el 'hashtag' #arameteo. I si voleu que el vostre tuit aparegui en el mapa del temps amb el símbol feu servir també el 'hashtag' #neu o #aiguaneu.

Alguns tuitaires ja han confirmat que a la Cerdanya, al Pallars Sobirà i a Andorra ja han començat les nevades.

Durant la matinada, puntualment la cota de neu podrà baixar fins als 400 metres al Ripollès, la Garrotxa i el nord de l'Alt Empordà, on es podrien acumular gruixos de 5 centímetres per sobre dels 700 metres. A més, per sobre dels 1.400 metres es podran acumular més de 20 centímetres de neu. A causa del vent hi haurà torb en aquestes zones altes.

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat ja ha avisat als cossos operatius i als Ajuntaments dels municipis que puguin quedar afectats per les adversitats meteorològiques per tal que prenguin les mesures preventives adients.

stats