POLÍTICA MUNICIPAL
Societat 27/06/2018

Àlex Pastor: “Sabater ha governat més a l’estil Merkel que d’esquerres”

Amb només quatre regidors i onze mesos abans de les municipals, el nou alcalde de Badalona té la difícil missió de demostrar que pot accelerar les polítiques socials que diu que estaven encallades

Germán Aranda
2 min
Àlex Pastor: “Sabater ha governat més a l’estil Merkel que d’esquerres”

BadalonaAmb només quatre regidors i onze mesos abans de les municipals, el nou alcalde de Badalona té la difícil missió de demostrar que pot accelerar les polítiques socials que diu que estaven encallades. El suport de l’anterior alcaldessa Dolors Sabater (Guanyem Badalona en Comú) al Procés va portar el socialista a liderar una moció amb els vots del PP d’Albiol i Ciutadans.

Quines seran les seves primeres mesures al govern?

La primera, que ja hem dut a terme, és recuperar la neutralitat institucional. Sembla molt simbòlic, però és important. Vam retirar la pancarta contra els “presos polítics” perquè la institució ha de representar tothom. Posarem pancartes que afavoreixin la cohesió social.

¿I pel que fa a les mesures als barris?

Volem desencallar tots els projectes que estan aturats, com per exemple la construcció d’una escola bressol a Montigalà. Esperem que el pla executiu estigui acabat abans que finalitzi el mandat. També volem pavimentar els 900 punts negres de carrers en mal estat i contractar almenys 10 o 15 persones als serveis socials.

¿I és possible fer tot això en 10 mesos i amb quatre persones al govern i 24 a l’oposició?

Sí, treballarem 24 hores al dia i set dies a la setmana perquè sigui així. Dimarts al ple es van aprovar punts per unanimitat. Pedro Sánchez també governa en minoria i ha pogut aprovar propostes. Colau també està en minoria. Governar no és qüestió de números, sinó de fer bones propostes que trobin vots al ple. Som l’únic partit de Badalona que crida al consens.

Sobre la lentitud de l’executiu badaloní fins ara, Sabater en culpa la llei Montoro.

És cert que la llei Montoro asfixia les administracions locals, sobretot per a governs d’esquerres. Però si tens un superàvit de 21 milions pots fer polítiques socials sostenibles. Sabater ha governat més a l’estil Merkel que amb polítiques d’esquerres.

¿No s’ha sentit manipulat per Albiol en aquesta moció?

Vull recordar que Albiol està assegut a la mateixa cadira que fa dues setmanes, la de l’oposició. No em sento utilitzat per ningú, el que vull és que els ciutadans m’utilitzin per a una ciutat millor. Nosaltres volíem una alternativa a un govern que no funcionava. Albiol va aturar el ple de la moció com a part del circ al qual ens té acostumats. Si va ser per prendre una decisió, ho respectem.

Al pla de xoc de la moció apareix la regulació de centres de culte. Sí, creiem que hi ha un buit legal i que, així com no hi pot haver dos establiments del mateix tipus en un mateix carrer, no s’han de concentrar centres de culte en un mateix lloc. Es tracta de regular com fa Sant Adrià del Besòs, no de prohibir.

Des de Guanyem proposen que aprovin els seus pressupostos del govern anterior.

Ho estem valorant, però preparem uns pressupostos propis per negociar amb tots els grups. Esperem presentar-los, amb el pla de govern, al pròxim ple.

¿Posaran pantalles per veure Espanya al Mundial?

Ens agradaria que Albiol fes tuits també sobre temes socials i no només simbòlics. Però sí, busquem patrocinis privats i ja tenim lloc. És la nostra selecció, no hi veig el problema.

stats