Societat 18/09/2019

Alok Lahad: “Una activitat que és delictiva es prohibeix les 24 hores al dia”

Fa tres anys que comerciants i entitats van formar la Plataforma d’Afectats pel Top Manta. Alok Lahad n'és el vicepresident

L.s.
2 min
Lahad va venir de l'Índia fa més de vint anys

BarcelonaFa tres anys que comerciants i entitats van formar la Plataforma d’Afectats pel Top Manta per acabar amb la venda ambulant, que diuen que els causa pèrdues de fins al 40% dels beneficis. Parlem amb el vicepresident, Alok Lahad, doctor en filologia espanyola i amo d’una botiga de souvenirs.

Vol que el top manta desaparegui?

Creiem que s’ha de complir la llei i que l’espai públic no és per vendre-hi coses. No som una organització racista. No sé si t’has adonat que estàs parlant amb un immigrant...

Hi ha persones que migren amb recursos i persones que ho fan sense.

Només hi ha dos tipus d’immigrants: els que fan les coses legalment i els que no. Jo he tingut treballadors que han arribat amb pastera, però treballant, aprenent la llengua, i demostrant arrelament han aconseguit els papers i ara treballen amb contracte.

Aconseguir un contracte estant en situació irregular no és fàcil.

Si en tens ganes, no és difícil. A mi m’ho han demanat persones que m’han explicat la situació, m’han vingut així [uneix els palmells com fent el gest de resar], i les he regularitzat. No ho fan perquè els és més beneficiós no fer-ho.

...com?

Molts nois del top manta estan guanyant molt més que un treballador meu. Ells saben que poden cobrar dignament sense que els deportin.

En tenen algun estudi?

La meva feina no és fer estudis. El que sí que hem fet són observacions. Si mentre esperes el bus en una parada ja veus que en deu minuts guanyen 200 euros... Ja pots fer càlculs.

El comprador també és responsable?

Sí. Però quan el top manta venia CDs i vam decidir conscienciar el comprador, vam acabar tancant les botigues de música. I ara anem pel mateix camí.

A un restaurant l’afecta?

Si tinc top manta davant del restaurant, la gent no s’acosta.

Pel top manta?

A mi em fan sentir insegur, ells i la delinqüència. Com també l’excés d’inspeccions! Estem llançant el missatge que som una ciutat en la qual facis el que facis no et passarà res. I els manters són un exemple que aquest Ajuntament et deixa fer el que vulguis.

Els agrada com actua el consistori?

Ara sembla que comencen a prendre mesures. Des que hi és Albert Batlle, sobretot. El que no poden fer és posar horaris. Una activitat que és delicte s’ha de prohibir les 24 hores els 365 dies a l’any. La meva pregunta és: ¿volem aquest tipus d’immigració? I si la volem: per què no l’ajudem?

stats