SUCCESSOS

Mor un alpinista de Barcelona als Alps francesos

L'excursionista, de qui no s'ha facilitat la identitat, formava part d'una cordada de tres amics i s'ha estimbat al massís dels Écrins

Un alpinista de 38 anys, que formava part d'una cordada de tres amics de Barcelona, ha mort aquesta matinada després d'estimbar-se al massís dels Écrins, als Alps francesos, segons han informat els serveis de rescat.

Un dels agents de policia del Cos Republicà de Seguretat (CRS) de muntanya de Grenoble que ha participat en l'evacuació dels muntanyencs ha explicat a l'agència Efe que el mort, de qui no s'ha facilitat la identitat, ha caigut per un desnivell d'una vintena de metres després de relliscar per la neu i no poder aturar-se.

Els fets s'han produït cap dos quarts de cinc de la matinada quan els tres membres de la marxa estaven en la fase de descens de l'excursió que havien començat la vigília de matinada, i que tenia com a objectiu el Dôme des Écrins, el sostre del massís del mateix nom a més de 4.100 metres d'altura.

Havien fet cim en aquest pic dissabte molt tard, cap a les deu del vespre, després d'anar per una via prestigiosa per difícil, Mayer Dibona. Quan baixaven pel Col des Écrins, després de travessar un tram amb cable, han arribat a una zona de neu on ha tingut lloc l'accident.

El cos del difunt ha estat traslladat pels agents del CRS de muntanya a primera hora d'aquest matí fins a Grenoble, mentre que els seus dos companys –que han sortit indemnes– l'helicòpter els ha deixat al punt de partida de l'excursió, a la Bérarde.