Societat 11/06/2019

Un de cada quatre alumnes de primària a Catalunya ha patit assetjament escolar

L'insult és la forma més habitual d'assetjament entre els infants

Efe
1 min
Jornada intensiva a l’escola, una prova en qüestió

BarcelonaUn de cada quatre alumnes de primària a Catalunya assegura haver sigut víctima d'assetjament a l'escola i un 9% dels nens d'entre 8 i 13 anys que practiquen futbol extraescolar també, segons dos estudis pioners presentats avui per la Fundació Barça. Els dos informes deixen veure que l'insult és la forma més habitual d'assetjament entre els infants.

El primer dels estudis, titulat 'El bulling a les escoles de primària a Catalunya', ha enquestat 4.177 alumnes catalans de 41 escoles de primària, 890 famílies i 223 professors, i és, segons els seus autors, el primer d'aquestes característiques feta a Espanya. L'informe revela, entre altres coses, que l'aspecte físic és el motiu principal d'assetjament, i l'insult, la forma més habitual.

Jordi Cardoner

L'altre estudi sobre pràctiques esportives, pioner al món, també conclou que en l'àmbit de l'esport s'utilitza l'insult com la forma més habitual d'assetjament, que el pateixen el 9% dels nens entre 8 i 13 anys que practiquen futbol extraescolar a Catalunya, dels quals un 31% reconeix que s'ha plantejat abandonar l'activitat.

stats