Uns 80.000 alumnes de sisè de primària comencen les proves de competències

Aquest any s'inclou, per primera vegada, la prova de l'àrea de medi natural 

Un total de 80.637 alumnes de sisè de primària duen a terme de dimarts a dijous les proves de competències, que aquest curs incorporen l'avaluació de l'àrea de coneixement del medi natural, cosa que fa que l'avaluació passi de dos a tres dies. La prova s'aplicarà de forma simultània a tots els centres que imparteixen primària a Catalunya, un total de 2.246, i comptarà amb 3.354 aplicadors que en controlaran la correcta realització, segons ha informat la conselleria d'Ensenyament de la Generalitat en un comunicat.

La prova està formada per cinc exàmens: competència en llengua catalana, en llengua castellana, en llengua estrangera, en matemàtiques i en coneixement del medi natural, als quals els alumnes de l'Aran sumen el de llengua aranesa. En la nova prova de competència del medi natural s'avaluarà resoldre problemes, explicar fenòmens naturals, reconèixer aspectes principals de la investigació científica i interpretar informació de caràcter científic proporcionada en forma de dades i proves.

Els alumnes de sisè de primària també realitzaran durant aquests tres dies les proves de competència lingüística i matemàtica, en què s'avalua la comprensió lectora, oral i escrita en la de llengües, i les habilitats en numeració i càlcul, mesura i relacions i canvi en la matemàtica.

Una altra de les novetats de les proves d'aquest curs és que el dictat en llengua catalana, castellana i aranès se substitueix per un àudio i unes preguntes d'opció simple per avaluar la comprensió oral.

La Generalitat ha ressaltat que les proves permeten conèixer el grau d'abast de les competències bàsiques i proporcionar informació sobre el sistema educatiu català, i que els centres i famílies rebran un informe abans d'acabar el curs amb informació sobre els resultats obtinguts.

Més continguts de