SOCIETAT
Societat 14/06/2012

Els alumnes de primària milloren en català i castellà però empitjoren en anglès

Els suspesos en català baixen al 16% –l'any passat van arribar a un 22%–, segons els resultats de la prova d'avaluació d'Ensenyament

Sònia Sánchez
1 min
MÉS ALUMNES, MENYS GRUPS  L'augment d'alumnes per aula i la baixada demogràfica farà que  el curs que ve se suprimeixin 42 grups  a primer d'ESO i 91 grups de P3 (públics i concertats).

BarcelonaEls resultats de l'avaluació de sisè de primària d'aquest any han revelat una millora substancial en el nivell de català i de castellà, tot i que hi ha hagut un empitjorament en l'anglès, i el nivell de matemàtiques s'ha mantingut igual.

Del 22,6% de suspesos en català de l'any passat, la millor xifra de totes les convocatòries, s'ha baixat fins al 15,8%, aquest curs. Alhora, el percentatge d'alumnes amb un nivell alt ha pujat fins al 45,6%.

En el cas del castellà, els resultats també han millorat, tot i que no tant com en català. El 19% dels alumnes d'últim curs de primària van suspendre castellà, per sota del 22,2% de l'any passat.

En anglès, en canvi, s'ha passat del 21,8% de nivell baix de l'any passat fins a un 27,4%, enguany. En matemàtiques, s'ha mantingut el mateix nivell de suspesos que l'any passat, i només ha variat del 18,5% del 2011 fins al 18,2% d'aquest 2012.

stats