Societat 03/07/2015

L'Estat pagarà fins un 50% del peatge als camions que passin per l'AP-2 entre Lleida i Montblanc

El consell de ministres aprova un conveni amb les concessionàries d'autopistes per evitar que els camions de quatre eixos o més passin per carreteres convencionals

Mariona Ferrer I Fornells
1 min

MadridEl consell de ministres ha aprovat aquest divendres un conveni entre l'Estat i les concessionàries d'autopistes per intentar desviar els camions de més de quatre eixos o més de les carreteres convencionals. Es tracta d'una prova pilot que s'aplicarà fins el novembre en sis trams de l'Estat. A Catalunya, els vehicles pesats que transitin a l'AP2 entre Lleida i Montblanc podran tenir una bonificació de fins el 50% del peatge, sempre i quan tingui un dispositiu de telepeatge.

Segons els càlculs de l'executiu espanyola, fins a 1,3 milions de vehicles pesats podran beneficiar-se d'un pla que contempla un cost de fins a 53.000 euros diaris per a les arques de l'Estat. A part del tram Lleida-Montblanc, la prova pilot també s'aplicarà a Madrid entre Villalba i Villacastín, a Andalusia de Dos Hermanas a Jerez Nord, de Rubena a Armiñón, a Galícia de Puxeiros a Porriño i a Castella i Lleó de Campomanes a Lleó. En total, tots els trams sumen una llargada de 318 km i s'assenyalarà la bonificació tant al principi com al final.

stats