Societat 13/05/2013

Una estudiant de secundària al Parlament: “Aprofito la tribuna per fer una crida al sentit comú dels polítics”

"A veure si haig de cridar l'atenció a algú", ha bromejat la presidenta de la cambra, Núria de Gispert. Joves de tot Catalunya participen en un acte de simulació plenària

Ara
1 min

BarcelonaEls estudiants de secundària han fet de polítics per un dia. El Parlament de Catalunya ha acollit aquest dilluns un acte de simulació plenària en què els alumnes de 3r i 4t d'ESO i de batxillerat havien de simular la creació d'una llei. A banda d'això, els joves han aprofitat el seu accés al faristol per parlar de l'actualitat política.

“Voldríem fer una crítica del sistema legislatiu, on no es prioritzen les reformes en certes lleis que ara per ara Catalunya necessita, com, per exemple, les referents a l'economia o anticorrupció”, ha expressat un alumne. Una altra ha dit: “Aprofito la tribuna per fer una crida al sentit comú dels nostres representants polítics”. Altres crítiques que s'han sentit han tingut a veure amb les retallades –"Feu política pensant en nosaltres i deixeu de retallar-nos el futur" perquè "amb les vostres polítiques ens deixeu sense esperança"– i també amb el dret a decidir –"Reivindico [...] que Catalunya esdevingui un estat dins la Unió Europea".

La presidenta del Parlament de Catalunya, Núria de Gispert, que també ha presidit l'acte, ha bromejat sobre si "hauria de cridar l'atenció a algú" i que "ara no tocava".

L'acte s'emmarca dins del projecte 'Fem una llei', que pretén que els alumnes aprenguin el procés de creació d'una llei en el Parlament. Els joves han preparat des d'aquest octubre un projecte de llei per a la protecció dels drets d'autor en relació amb les activitats dels menors d'edat. Un procés que ha finalitzat aquest dilluns amb la votació final, que ha aprovat la normativa per 104 vots a favor, 17 en contra i 14 abstencions.

stats