Coronavirus

Argimon avisa que la variant delta plus ja ha arribat a Catalunya

El conseller de Salut demana més "prudència" per l'augment de contagis en diversos països europeus

N.V.
2 min
Un jove vacunant-se contra el coronavirus a Barcelona.

BarcelonaLa variant delta plus del coronavirus ja ha arribat a Catalunya, tot i que els casos que s'han detectat "es poden comptar amb els dits d'una mà". Així ho ha explicat el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, des de Girona, durant la presentació del Campus Salut, que acollirà el futur Hospital Universitari Dr. Josep Trueta. Argimon ha tornat a fer una crida a la "màxima prudència" dels ciutadans. La delta plus és una mutació del virus en la seva variant delta, molt més transmissible, que s'ha detectat al Regne Unit i ara ja és a Catalunya. "De moment és anecdòtica, hi ha cinc casos, però segur que aquesta tarda me'n comuniquen algun més", ha advertit el conseller, que ha afegit: "Comencem per aquí i així s'avança".

De fet, ahir mateix la ministra de Sanitat, Carolina Darias, va assegurar que el govern espanyol encara no en tenia cap cas detectat. Tot feia pensar, però, que era qüestió de temps. Argimon ha recordat aquest matí que la tardor és el moment de més contagis dels coronavirus i per això és quan es preveu un repunt més important de casos. En aquest sentit el conseller ha insistit en la importància de portar la mascareta en interiors i també a l'exterior quan no hi hagi la distància de seguretat.

Més d'un milió de contagiats

L'anunci de l'arribada de la variant delta plus coincideix aquest dissabte amb les noves dades acumulades a Catalunya. Un milió de catalans ja han passat el covid-19 des de l'inici de la pandèmia, segons Salut. En concret, 1.000.468 persones han passat la malaltia i són casos confirmats pel departament amb diversos mètodes de detecció. En aquesta xifra també s'inclouen 12.181 persones sospitoses d'haver passat el covid-19, però que en el seu moment, especialment a l'inici de la pandèmia, no van poder sotmetre's a un test perquè no n'hi havia de disponibles. De fet, encara no s'ha superat la xifra del milió de contagis de coronavirus confirmats amb un test PCR o d'antígens a Catalunya. Segons les dades d'aquest dissabte, es tracta de 922.197 persones. Des de l'inici de la pandèmia, 23.991 persones han mort per covid-19 a Catalunya.

stats