RELIGIÓ
Societat 15/03/2011

L'Arquebisbat avisa el Pare Manel que cooperar en un avortament està penat amb l'excomunió

El cardenal de Barcelona es reuneix amb Manel Pousa i li recorda que el Codi de Dret Canònic castiga aquestes pràctiques. Martínez Sistach obrirà unes diligències per verificar els fets

Redacció
1 min

BarcelonaEl cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, va cridar a consultes la setmana passada el Pare Manel arran de la publicació d'un llibre en el qual el sacerdot feia reflexions crítiques sobre els postulats de l'Església i recordava com va ajudar a avortar una jove. L'esperada reunió es va fer ahir i ja se'n coneixen les conseqüències. En una nota feta pública aquest dimarts, l'Arquebisbat ha recordat a Manel Pousa que cooperar amb un avortament està penat amb l'excomunió, tal com detalla el Codi de Dret Canònic. Ara s'obriran diligències per verificar els fets. Un cop enllestides, l'Arquebisbat actuarà en conseqüència.

En la reunió per comunicar la decisió al pare Manel hi van participar, a més de Martínez Sistach, el bisbe auxiliar i vicari general, Sebastià Taltavull, i el canceller secretari general de l'Arquebisbat, Sergi Gordo. En la nota distribuïda als mitjans, la cúpula eclesiàstica ha reconegut el treball social que des de fa anys dur a terme Manel Pousa, entregat als col·lectius més marginats. El llibre Pare Manel, més a prop de la terra que del cel, escrit pel periodista Francesc Buxeda, el sacerdot relata l'episodi que va irritar el cardenal. "Vaig decidir pagar i vam fer l'avortament com calia, dins les setmanes corresponents. Perquè demanar l'entrevista als serveis socials era massa lent. Ens passàvem de termini i vam anar per la via directa", es relata en el llibre.

stats