Acusen tres joves per violar una adolescent discapacitada a Mataró

L'haurien agredida a l'hora del pati. Dos dels nois han ingressat a presó preventiva

Els Mossos d'Esquadra han detingut dos joves acusats de violar una noia discapacitada de 17 anys a la vora del seu institut, a Mataró (Maresme) durant l'hora del pati. Els dos nois són a la presó de manera preventiva des del 3 de maig, per ordre del jutge, se'ls imputa un delicte d'agressió sexual. A més, un tercer jove acusat pel mateix delicte s'ha de presentar cada quinze dies als jutjats i té una ordre d'allunyament cap a la noia. Aquest tercer noi també està discapacitat.

La mare, amb la veu distorsionada i amb un nom fals, ha denunciat el cas a 'Els Matins' de TV3 i ha explicat que la seva filla, que té una discapacitat intel·lectual del 57%, va ser violada diverses vegades pels tres joves durant l'hora del pati, quan podia sortir del centre on estudia, l'Institut Miquel Biada. Va denunciar l'agressió sexual el 7 d'abril.

L’Institut Miquel Biada de Mataró, de titularitat municipal, ha emès un comunicat on explica que la menor que presumptament ha estat víctima d'abusos sexual és alumna d'un Programa de Formació i Inserció (PFI) per estudiants sense el graduat escolar. El centre explica que els alumnes d'aquest curs tenen les mateixes condicions que la resta dels estudiants de postobligatòria. És a dir, que tenen dos descansos de 20 minuts en què poden sortir del centre. El comunicat "lamenta profundament" els fets.

L'Institut Miquel Biada assegura que "va ser coneixedor dels presumptes fets delictius la setmana passada, quan la mare de la menor va comunicar a la tutora que havia presentat una denúncia a la comissaria de Mossos d'Esquadra per abusos produïts fora del centre educatiu". El text afegeix que "des que l'alumna es va inscriure en el centre, la tutora ha realitzat el seguiment pertinent tant amb la família com amb la pròpia alumna".