Societat 16/01/2015

Mas, sobre les caricatures de Mahoma a 'Charlie Hebdo': "No m'agrada la ridiculització de temes sensibles, però ho respecto"

En declaracions a RAC1, el president de la Generalitat aposta per la llibertat d'expressió i diu que "matar en nom de Déu és anar en contra de Déu"

Ara
1 min
La portada del nou número de 'Charlie Hebdo', el primer des de l'atemptat jihadista a la seva redacció / BERTRAND GUAY / AFP

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha admès que no li agrada que es "ridiculitzi" i es faci sàtira sobre "temes sensibles" com la religió, però ha afegit que prefereix una societat en què regni la "llibertat d'expressió". Mas s'ha referit així a l'atemptat jihadista de la setmana passada al setmanari satíric 'Charlie Hebdo', arran de les caricatures de Mahoma.

En una entrevista a 'El món a RAC1', el president ha assegurat que no li agraden aquest aquest tipus de sàtires, però ha subratllat que les respecta. "La llibertat d'expressió pot arribar tan lluny com fins a allò que algunes persones consideren sagrat. Però hem de tenir en compte que, per a aquesta gent, això és una ofensa", ha considerat Mas.

En aquest sentit, s'ha alineat amb les declaracions fetes ahir pel papa Francesc, en què va dir que la llibertat d'expressió "té límits", i ha considerat que "hi hauria d'haver certs codis deontològics" entre els professionals de l'humor i la sàtira per posar uns "límits" des d'un "punt de vista ètic".

Tanmateix, ha fet una crítica rotunda a la violència en nom de la religió i ha conclòs: "Matar en nom de Déu és anar en contra de Déu".

stats