Societat 05/01/2014

Ascó i Vandellòs concentren prop de la meitat dels successos nuclears del 2013 a Espanya

Les centrals nuclears catalanes van comunicar 18 dels 42 casos registrats, que van reduir-se respecte dels anys anteriors

Europa Press
1 min
Ascó, Ribera d'Ebre

BarcelonaLes centrals nuclears d'Ascó i Vandellòs s'han registrat durant 2013 el 42,8% del total de successos nuclears notificats pel parc nuclear espanyol al Consell de Seguretat Nuclear (CSN), la qual cosa representa 18 dels 42 casos registrats.

En concret, els dos reactors d'Ascó han comunicat set notes informatives –de més importància i que s'han de comunicar en menys de 24 hores– i tres ressenyes, mentre que Vandellòs II ha informat de quatre notes i quatre ressenyes.

El percentatge de successos que registren els tres reactors instal·lats a Catalunya es manté estable durant els últims anys, amb fluctuacions entre el 40% i el 60% del total –a Espanya hi havia vuit reactors fins al tancament de Garoña a Burgos–, tot i que el 2013 el conjunt de successos registrats ha consolidat el seu descens respecte als anys anteriors i es manté per sota del mig centenar.

El CSN va rebre el 2011 la notificació de 66 successos –22 a les nuclears catalanes–, una xifra que va caure a 46 l'any següent –26 a Catalunya– i que ratifica ara aquesta tendència a la baixa.

stats