Societat 09/05/2018

Asens es mostra preocupat "pel fenomen creixent de l'extrema dreta" a Barcelona

L'Ajuntament acusarà els set ultres que van atacar la mesquita de Nou Barris

Montse Riart
1 min
Manifestació feixista el 12 d’octubre passat a Barcelona.

BarcelonaEl tinent d'alcalde de Drets de Ciutadania de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Asens, ha reconegut que el consistori està preocupat "pel fenomen creixent de l'extrema dreta" a la capital catalana, sobretot per les últimes accions en relació "a la política i perquè puguin produir-se atacs de caràcter racista". El consistori s'ha personat en la causa contra els set ultres investigats pels atacs a la mesquita de Nou Barris. Ahir es va saber que el jutge que porta el cas ha decretat una ordre d'allunyament contra els set investigats perquè no s'acostin a menys de 300 metres de l'oratori ni es comuniquin amb els seus responsables, i els ha tancat el perfils de les xarxes socials.

Tant Asens com la comissionada d'Immigració, Lola López, han descartat que existeixi un brot d'islamofòbia a la ciutat. "Després d'un any, estem més a prop que mai d'acabar amb aquest focus d'intolerància", ha assegurat Asens, i López ha apuntat que, a través de reunions amb els veïns i les entitats socials de Nou Barris, han aconseguit reduir les discrepàncies amb la presència del centre a una vintena de veïns. Asens també ha dit que la mesura d'allunyament contra els set ultres suposa "un punt d'inflexió important", perquè "desemmascara uns grups d'extrema dreta que volien camuflar-se darrere dels veïns".

En un any d'investigació, la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra han realitzat una vintena d'atestats sobre els investigats, a qui la policia "relaciona amb altres episodis de conflictes vinculats amb l'extrema dreta", ha explicat Asens.

stats