Societat 01/11/2011

Un estudi assegura que els les persones que han d'anar a treballar amb cotxe o transport públic es posen malaltes més cops

La investigació afirma que aquests treballadors pateixen més estrès, una qualitat del son més pobra i esgotament

Ara
2 min

BarcelonaSegons una nova investigació publicada a la revista BMC Public Health, agafar transport públic o el cotxe per anar a treballar perjudica la salut. Un grup de científics suecs ha descobert que les persones que arriben als seus llocs de feina amb cotxe o transport públic no només pateixen més d'estrès, sinó que estan més dies de baixa per malaltia que els que hi van caminant o amb bicicleta.

La recerca, de la Universitat de Lund, ha estudiat 21.000 persones que treballen a temps complet entre 18 i 64 anys d'edat. Ells van trobar que els viatgers que condueixen un vehicle o utilitzen transport públic per anar a treballar pateixen son irregular i tenen majors nivells d'estrès que aquells que van a peu o amb bici.

"En general, els usuaris de cotxes i transport públic van patir més estrès quotidià, una qualitat del son més pobra, esgotament, i sentia que disminuïa la seva salut en comparació amb els altres treballadors", afirma el professor Erik Hanssen.

La investigació també va trobar que com més llarg és el viatge, pitjor és el seu estat de salut. "Els efectes negatius per a la salut dels usuaris del transport públic augmenten amb el temps de viatge", afegeix Hanssen.

No obstant això, l'estudi no ha sigut capaç d'assenyalar el motiu exacte que produeix el viatge sobre la pèrdua de qualitat física, ja que els investigadors creuen que hi ha moltes altres variables que podrien contribuir al fet que un viatge llarg desencadenés una malaltia. Per exemple, els investigadors inclouen l'eficiència del transport, les circumstàncies personals i les àrees des de les quals i cap a on es viatja.

stats