Lliçó de civisme d'una entitat d'Igualada a Plataforma per Catalunya

La formació xenòfoba va organitzar un recapte d'aliments "exclusivament per a gent necessitada de casa", i es va trobar que un grup d'immigrants van omplir les caixes de paquets de pasta i de llet

Plataforma per Catalunya (PxC) va organitzar dissabte a Igualada un recapte d'aliments suposadament solidari i una associació d'immigrants van acabar desmuntant-los la campanya i donant-los una lliçó.

L'entitat sociocultural Atlas, de la capital de l'Anoia, que fa anys que treballa per la convivència entre cultures, va mobilitzar els igualadins perquè participessin en el recapte de PxC, que recollia productes per als ciutadans "de casa". L'associació va enregistrar un vídeo per donar més força a la seva acció, que pretenia posar en evidència els postulats d'aquest partit xenòfob. "Els nostres voluntaris són nouvinguts i per a nosaltres tothom és de casa", explica Sílvia Romeu, presidenta d'Atlas.

El nou líder de PxC, Robert Hernando, que ha substituït Josep Anglada, és d'Igualada i és qui va organitzar aquesta acció solidària que se li va acabar girant en contra. Mentre Hernando intentava entomar la reacció dels immigrants, els nouvinguts, l'un darrere l'altre, omplien d'aliments la parada de PxC. "Quan vam saber que donarien pernil i buscaven aliments per als de casa ens va semblar una provocació. Per això vam decidir fer l'acció", explica Romeu.

Robert Hernando, que és regidor de PxC a Igualada, manté que la seva formació continuarà fent recollides d'aliments per a la població autòctona. De fet, ja n'havia organitzat a Piera i a Calaf, i també n'ha programat el 4 de juliol a Vilanova del Camí. "La protesta no farà que parem", apunta Hernando a l'ARA. PxC ha presentat una denúncia als Mossos d'Esquadra perquè argumenta que, a banda de l'entitat, també van participar en l'acció "col·lectius d'ultraesquerra" que, segons el regidor, van proferir insults.