Societat 20/05/2013

Les associacions de discapacitats alerten que les retallades han provocat "un retrocés de 30 anys" en els seus drets

Dincat, la plataforma que agrupa el sector a Catalunya, veu la llei de la dependència amenaçada de desaparèixer

Ara
1 min

Barcelona"No ens retalleu, no volem desaparèixer". Aquest és el crit que fan els representants del col·lectiu de discapacitats de Catalunya en el vídeo de la campanya impulsada per la plataforma Dincat, que alerta de la pèrdua de drets que estan provocant les retallades. Amb el 'hashtag' #aixosiqueno, asseguren que les tisorades en les ajudes a les famílies o les places de centres de dia i altres serveis, entre d'altres, suposen un "retrocés de 30 anys" en les polítiques socials cap al col·lectiu.

Dincat, que agrupa 300 entitats que treballen per la integració social i laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual, assegura que el sector de la discapacitat intel·lectual ha patit una retallada de gairebé 53 milions d'euros, que es desglossen en més de 30 milions en l'àmbit del treball, uns 18 milions en serveis socials i més de 4,5 milions en educació.

A més, adverteix que si l'Estat no compleix les condicions econòmiques i no s'hi injecta pressupost la llei de la dependència està amenaçada de desaparèixer.

stats