Societat 09/07/2015

Les dones són més tolerants amb els homes atractius

Un estudi conclou que els homes lletjos només són tolerats si es comporten bé

Ara
2 min
L'atractiu físic és un element determinant, però no l'únic: les dones volen que els homes es comportin correctament / GETTY

BarcelonaEts un home poc atractiu? Les dones et toleraran però només fins a cert punt. Si et comportes 'malament', seràs jutjat amb severitat. Això és el que afirmen Jeremy Gibson i Jonathan Gore, científics de la Universitat d'Eastern Kentucky, que han arribat a la conclusió que la visió que les dones tenen dels homes està determinada per dos aspectes: l'atractiu físic i el grau de compliment de les lleis i les normes. L'home ideal és, per a una majoria de dones, aquell que compleix aquests dos requisits: és atractiu i no se salta les normes socials.

L'estudi, publicat a 'Gender Issues', analitza com reaccionen les dones davant d'homes que es comporten de forma incorrecta basant-se en l'aparença física. La conclusió és que les dones passen per alt determinats comportaments socialment reprovables només si els que se salten les normes són atractius. Si no ho són, són molt més severes. Això fa que els homes atractius que no se salten les normes tinguin molt èxit entre les dones. Els que són atractius però no es comporten de forma correcta, en canvi, són observats amb un ull més crític. L'atractiu físic, doncs, és un element molt important però, per ell sol, no obre totes les portes.

Tot es complica quan l'home no és considerat atractiu des d'un punt de vista físic. Si és lleig però el seu comportament és correcte, aleshores serà simplement tolerat per les dones. Però si a més de no ser atractiu se salta les normes, aleshores és vist de forma completament negativa.

Segons els autors, les conclusions de l'estudi resulten significatives en dos àmbits concrets: el de les xarxes socials i el de la justícia. En les xarxes socials, perquè les dones rebutgen el contacte amb un home poc atractiu que, en el seu perfil, es presenta de forma transgressora. I en l'àmbit de la justícia, perquè les dones que formen part de tribunals populars jutgen de forma més severa els infractors o delinqüents si aquests no són atractius.

stats