Societat 04/04/2015

Un avió de Germanwings fa un aterratge d'emergència a Stuttgart

L'avió havia sortit de Colònia i anava en direcció a Venècia quan ha detectat una fuita d'oli, ha apagat un motor i ha activat el protocol de seguretat habitual

Efe
1 min
Un airbus 320 de Germanwings

BerlínUn avió de l'aerolínia alemanya Germanwings, filial de baix cost de Lufthansa, ha fet aquest dissabte un aterratge d'emergència a Stuttgart (sud d'Alemanya) per un defecte tècnic.

L'aparell, amb el número de vol 4O 814, s'havia enlairat a les 08.00 de Colònia (oest), en direcció a la ciutat italiana de Venècia, i l'aterratge s'ha produït una hora i deu minuts després, sense que cap dels passatgers patís cap dany, han dit fonts de l'aeroport.

Des de Germanwings, a través d'un comunicat, s'ha qualificat l'incident de "procediment de seguretat estàndard" i "desviament de ruta", al mateix temps que, contràriament al que ha dit l'aeroport, consideren que no es pot qualificar d'"aterratge d'emergència".

L'operació d'aterratge s'ha determinat després de detectar-se una fuita d'oli en l'aparell, per la qual cosa, d'acord amb els protocols establerts, s'ha desconnectat un dels motors.

Germanwings indica, així mateix, que els passatgers han sortit de l'aparell per les sortides habituals, és a dir, sense haver de recórrer als procediments d'emergència.

En l'aparell hi anaven 123 passatgers i cinc membres de la tripulació, que s'han quedat a l'aeroport de Stuttgart mentre es revisava l'aparell.

La companyia ha ofert als ocupants del vol la possibilitat de tornar a Colònia o d'esperar-se per seguir el viatge a Venècia, on s'estima que ha hagut d'arribar el vol cap a les 13.00.

stats