Societat 03/02/2020

Aterra sense ferits l'avió d'Air Canada amb una avaria al motor

L'aparell ha sobrevolat Madrid durant quatre hores fins que ha pogut fer un aterratge d'emergència

Laia Forès
2 min

MadridPodria haver acabat amb tragèdia però al final tot ha quedat en un ensurt. Un avió de la companyia Air Canada amb 130 persones a bord ha fet aquest dilluns a la tarda un aterratge d'emergència a l'aeroport Adolfo Suárez-Madrid Barajas per un problema al motor i al tren d'aterratge. La maniobra s'ha fet sense incidents i sense provocar cap ferit.

L'avió d'Air Canada en el moment d'aterrar.

L'aparell ha tocat terra sense cap problema poc després de les set de la tarda després d'estar quatre hores sobrevolant Madrid per cremar combustible i fer menys perillosa la maniobra d'aterratge. El vol AC837 havia sortit de l'aeroport de Madrid amb destí a Toronto abans de les tres de la tarda, però al cap d'uns minuts ha demanat tornar a Barajas per un problema tècnic que ara s'haurà d'investigar. Segons el sindicat de pilots Sepla, l'aparell ha perdut unes peces del tren d'aterratge, entre les quals una roda, que han accedit al motor.

A diferència d'altres aterratges d'emergència, dels quals s'informa quan ja s'han produït, en aquest cas el gestor aeroportuari públic Enaire ha informat de l'incident poc després de produir-se. Això ha provocat que l'agònica espera de quatre hores i el posterior aterratge hagi estat seguit en directe a través dels mitjans de comunicació i de les xarxes socials. Alguns passatgers han arribat a difondre vídeos de l'interior de l'avió i del moment de l'aterratge. "Estem tots tranquils al vol", ha tuitejat un dels passatgers. A les imatges es pot observar com l'aparell aterra amb una vibració més forta que l'habitual però sense incidents. Els passatgers acaben aplaudint al pilot.

Segons han declarat els passatgers quan han sortit de l'avió, la tripulació ha sabut tranquil·litzar el passatge. "Han donat tota la informació que han pogut, tant el pilot com les hostesses. Ho han gestionat molt bé", assegurava una passatgera que es mostrava molt tranquil·la després de l'incident.

A terra, desenes de dotacions de bombers i ambulàncies esperaven l'avió. Finalment no han hagut d'intervenir. Davant l'expectació creada per l'incident, el ministre de Transports, José Luis Ábalos, s'ha desplaçat fins a l'aeroport per supervisar el dispositiu d'emergències desplegat i seguir en persona els esdeveniments. També hi ha col·laborat un F-18 de la força aèria espanyola, que ha estat volant a prop de l'avió d'Air Canadà per comprovar l'avaria de l'aparell abans de procedir a l'aterratge d'emergència.

stats