Societat 28/06/2017

Bacteris fecals als glaçons de les begudes de Starbucks, Costa i Caffe Nero

Una investigació de la BBC identifica un contaminant que acostuma a trobar-se als fems a les begudes de tres conegudes cadenes de cafè

Ara
1 min
Notícia de la investigació, publicada per la BBC

BarcelonaTroben bacteris fecals als glaçons de les begudes de Starbucks, Costa Coffee i Caffe Nero, segons una investigació del programa 'Watchdog' de la BBC. El mitjà britànic assegura haver trobat diverses quantitats de coliformes fecals, els organismes que es trobes als fems, en unes mostres de begudes amb gel de les tres cadenes de cafè més importants del Regne Unit que han sigut analitzades.

L'expert citat per la BBC Tony Lewis ha dit que els nivells son considerables i que aquest bacteri "no hi hauria de ser present en cap nivell". La investigació ha consistit en l'anàlisi de la higiene de 30 locals de les tres franquícies. S'ha trobat el bacteri en 7 de cada 10 mostres de begudes amb gel de la cadena Costa, i en 3 de cada 10 begudes analitzades en el cas de Starbucks i de Caffe Nero. Lewis diu que aquest tipus de bacteris son patògens i poden ser font de malalties humanes.

Les tres conegudes cadenes de cafè ja han dit que estan prenent mesures al respecte. Costa ha assegurat que ha actualitzat les instruccions per manipular el gel i que està millorant l'equip d'emmagatzematge. D'altra banda, Starbucks i Caffe Nero han dit que han obert la seva pròpia investigació i els portaveus respectius han assegurat que prendran mesures per solucionar el problema i que es prenen la higiene seriosament.

stats