Societat 30/01/2012

Els querellants demanen que Garzón sigui acusat d'extorsió amb pena de presó pel cas dels cursos de Nova York

El jutge de l'Audiència Nacional està imputat per un delicte de suborn impropi per utilitzar el seu càrrec de magistrat per demanar fons a grans empreses que tenien casos oberts al seu jutjat

Efe
1 min

MadridEls advocats que van presentar la querella contra el jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón pels cobraments que va rebre mentre impartia uns cursos a Nova York demanaran al jutge que sigui acusat per un delicte d'extorsió, castigat amb pena de presó, en el recurs que presentaran contra el certificat que dóna per conclosa la instrucció del cas.

Els lletrats Antonio Panea i José Luis Mazón ho han anunciat en resposta a l'últim comunicat, en què Garzón rebutja les acusacions de l'instructor del Tribunal Suprem (TS) Manuel Marchena, que li imputa un delicte de suborn impropi i l'acusa de fer afirmacions "tan greus com incertes".

Els querellants afirmen que Garzón "es col·loca en una postura insostenible en negar l'evidència de les seves sol·licituds de patrocinis a grans empreses, exclients o potencials clients de l'Audiència Nacional, que consten acreditades al procés".

Els dos advocats insisteixen que Garzón va sol·licitar 2.595.375 dòlars i que en va obtenir 1.237.000 per les seves gestions, per part de cinc entitats relacionades amb els seus cursos a Nova York, durant els anys 2005 i 2006.

Aquesta és l'última de les causes que Garzón té obertes al TS, on ja ha estat jutjat per prevaricació per ordenar les escoltes en el cas Gürtel i està sent jutjat pel mateix delicte per haver-se declarat competent per investigar els crims del franquisme.

stats