SALUT
Societat 15/02/2017

Barcelona acollirà el centre de càncer infantil més important d'Europa

El nou equipament, impulsat per l'Hospital Sant Joan de Déu i la Fundació Leo Messi, es finançarà amb una campanya de mecenatge

Lara Bonilla
2 min

Barcelona"Dale!", va dir el futbolista Leo Messi quan li van parlar del projecte del Pediatric Cancer Center. Aquest va ser el tret de sortida per tirar endavant el que ha de ser el centre d'oncologia pediàtrica més important d'Europa i el tercer del món. El projecte l'impulsen l'Hospital Sant Joan de Déu, la Fundació Leo Messi, la Fundació FC Barcelona i l'escola de negocis IESE.

Per construir el nou centre es necessiten 30 milions d'euros que es recaptaran mitjançant una campanya de mecenatge oberta a ciutadans i empreses. Es pot col·laborar en el finançament d'aquest centre amb microdonacions d'un o dos euros per part de particulars i de gran donacions.

En una segona fase, es necessitaran 30 milions d'euros addicionals per adquirir un aparell de radioteràpia amb protons, un tractament d'última generació que ara no està disponible a Europa.

El nou centre combinarà el tractament amb la investigació, que ha de servir per millorar els índex de curació. "L'objectiu és incrementar la taxa de curació, que ara és del 80%, i no passem d'aquí. I el centre ha d'ajudar a incrementar-la", ha explicat Andrés Morales, l'oncòleg responsable del projecte.

El nou equipament es finançarà tot amb capital privat. De fet, la investigació en càncer infantil ja es fa actualment gràcies a l'aportació de les famílies. "La recerca en pediatria i oncologia no és prioritària per la indústria perquè són molt pocs casos i es fa amb l'ajuda de les famílies", reconeix Manel del Castillo, director gerent de l'Hospital Sant Joan de Déu.

Per finançar el projecte s'ha posat en marxa la campanya #paralosvalientes en la qual s'ha implicat Leo Messi.

Barcelona acollirà el centre de càncer infantil més important d'Europa

Es poden fer donacions per internet a la web www.paralosvalientes.com

stats