Societat 07/05/2014

Barcelona concentra talent en TIC i indústries creatives

La ciutat consolida un canvi de model productiu vinculat a les tecnologies de la informació i la comunicació i a la creativitat

Ara
1 min

BarcelonaBarcelona consolida un canvi de model productiu vinculat a les tecnologies de la informació i la comunicació i a la creativitat. La innovació esdevé el motor per avançar cap a una economia més competitiva. De fet, aquests són els sectors que en els darrers anys millor han resistit l'embat de la crisi i a més generen ocupació de més qualitat.

Són algunes de les dades que es desprenen de l'informe 'Barcelona, metròpoli creativa', elaborat per la UAB i encarregat per l'Ajuntament i que també incideix en el fet una de cada tres empreses barcelonines pertany a aquests sectors innovadors i ja representen més del 50% del total d'ocupació de la ciutat.

L'aposta de Barcelona per l'atracció de talent es visualitza per exemple en la xarxa d'incubadores d'empreses creatives. La Fabra i Coats o el Disseny Hub són el centre d'una indústria en ple creixement que concentra l'11% de llocs de treball de la ciutat en sectors com el disseny, la fotografia o els videojocs i l'edició electrònica.

'Barcelona Open Challenge'

El repte per seguir sent la punta de llança d'un sector amb potencial de creixement és canalitzar la creativitat en iniciatives empresarials. Amb aquesta intenció s'ha posat en marxa el Barcelona Open Challenge. Un programa de contractació innovadora destinat a Pimes i 'Start Ups' perquè proposin solucions innovadores a reptes de ciutat tan diversos com reduir els robatoris de bicicletes o detectar i alertar de calçades en mal estat.

stats