Societat 13/05/2019

Barcelona, en el grup líder de ciutats contra el canvi climàtic

La capital catalana és reconeguda internacionalment per les polítiques aplicades pel pla Clima

Ara
2 min
El trànsit és un dels focus d’alta contaminació a Barcelona.

BarcelonaBarcelona ha entrat aquest dilluns en el grup de ciutats del món punteres en la lluita contra el canvi climàtic, segons ha informat l'Ajuntament de Barcelona. El Carbon Disclosure Project (CPD), un dels principals organismes en la mesura de l'acció contra el canvi climàtic, ha fet públic avui el seu primer rànquing global i situa Barcelona dins del grup de 43 ciutats punteres en aquesta lluita. Seleccionada per les polítiques aplicades pel pla Clima, la capital catalana és l'única ciutat de tot l'Estat que entra en el grup, al costat d'urbs com Londres, París, Ciutat del Cap i Hong Kong.

L'Ajuntament desenvolupa la seva acció contra el canvi climàtic a través del pla Clima de Barcelona, full de ruta de la ciutat per contribuir amb els objectius de París de no superar la temperatura de la terra 1,5ºC respecte al període preindustrial. El pla, que agrupa 242 mesures en quatre eixos estratègics, pretén reduir les emissions per càpita de la ciutat un 45% per a l'any 2030 i ser neutra en carboni per a l'any 2050.

Evolució positiva a Catalunya

D'altra banda, el departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat ha fet públic aquest matí un informe que assegura l'evolució positiva relacionada amb les mesures i les accions que s'han desplegat per fer front al canvi climàtic arreu de Catalunya. De fet, segons l'indicador global d'adaptació (IGA), que revisa l'informe en qüestió, l'adaptació als canvis mediambientals ha augmentat un 8,74% entre el 2005 i el 2014.

El departament ha subratllat que ara l'IGA és "més robust" gràcies a la integració de 13 indicadors sectorials més que en l'últim informe, realitzat el 2014, quan es va establir per primer cop un indicador per seguir aquesta qüestió.

stats