Societat 17/06/2014

Barcelona invertirà 22 milions per crear ocupació per a aturats en risc

L'Ajuntament vol fomentar la contractació de 1.340 persones en els pròxims tres anys

Ara
1 min

BarcelonaL'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha anunciat aquest dimarts que l'Ajuntament invertirà 22 milions d'euros a fomentar la contractació de barcelonins en risc d'exclusió social o més grans de 40 anys aturats des de fa més d'un any. Amb aquesta mesura, l'Ajuntament pretén fomentar la contractació de 1.340 persones en els pròxims tres anys.

Amb el llançament dels Bons Compromís, el govern municipal busca ajudar les petites i mitjanes empreses de l'àrea metropolitana i formar barcelonins amb difícil accés al mercat laboral. Les ajudes es componen d'un incentiu fix per sis mesos de contractació de 5.000 euros en el cas de més grans de 40 anys i de 6.000 euros per als que estan en risc d'exclusió i d'un bo condicionat a l'ampliació del contracte laboral fins a 18 mesos, de 10.000 i 12.000 euros, respectivament.

"Lluitem contra l'atur ajudant les persones i a la vegada les empreses petites i mitjanes i les entitats que volen contractar i els és difícil fer-ho", ha assegurat l'alcalde. A més, ha assenyalat que aquest programa per fomentar la creació de llocs de treball "és de gran abast" i té "vocació de permanència". L'alcalde ha destacat que es porti a terme "en un entorn de compromís entre l'administració, les empreses, les entitats del tercer sector i les entitats financeres".

stats