Societat 05/03/2015

‘I like Barcelona’ o els límits oberts de l’arquitectura i l’urbanisme, a la sala Ciutat

Marina Fernández i Roc Isern, guanyadors de les propostes participatives que integren la mostra

Ara
2 min
exposició

BarcelonaFins el 20 de març, la sala Ciutat acull l’exposició I like Barcelona. Persones, arquitectura i urbanisme, una mostra interactiva que, a partir de fotografies i opinions sobre la ciutat recollides durant el Festival d’arquitectura 48 Hores Open House Barcelona, aborda la relació entre l’estructura física de la ciutat i les persones. A més, la ciutadania hi descriu, amb les seves aportacions, el límits oberts de l’arquitectura i l’urbanisme de la Barcelona actual.

A través d’un sistema d’icones físiques (imants en forma de cor) que evoquen els “m’agrada” de les xarxes socials, I like Barcelona. Persones, arquitectura i urbanisme demana al visitant que deixi constància de les seves preferències en aquests àmbits. Impulsada per l’Ajuntament de Barcelona i l’associació Open House Barcelona, el fil argumental de l’exposició són les més de 3.000 opinions i 9.000 fotografies que el festival ha anat compilant en les seves cinc edicions.

El 48H Open House és la principal cita de Barcelona amb l’arquitectura , capaç de congregar, cada any i durant un únic cap de setmana, 50.000 persones desitjoses de visitar 150 edificis, entre els que figuren algunes de les millors mostres de bona arquitectura de la ciutat.

Les millors fotografies

Entre les propostes participatives de l’exposició, figura la votació per escollir la millor fotografia d’entre les 50 finalistes del concurs OpenGram i les 10 de l’OpenFoto, una selecció de les millors instantànies enviades a través de les xarxes socials en el transcurs de les últimes edicions del festival d’arquitectura 48H Open House Barcelona.

Aquest any, una fotografia del Centre Esportiu Can Ricart realitzada per Marina Fernández ha estat la guanyadora de la cinquena edició del premi OpenFoto, mentre que l’arquitecte tècnic barceloní Roc Isern, que compta amb 96.000 seguidors a Instagram, s’ha alçat com a vencedor de l'OpenGram amb un joc de reflexos a partir d'un sostre vidriós de l'edifici Fòrum.

stats