SERVEIS SOCIALS
Societat 21/11/2017

El nou centre per als ‘nens de la cola’ obrirà el dia 29

L'equipament tindrà capacitat per atendre 25 joves

Selena Soro
2 min
Els nens de la cola tornen als carrers de Barcelona. Imatge del solar on han passat alguna nit

BarcelonaBarcelona obrirà el 29 de novembre al barri del Fort Pienc (Eixample) un nou equipament per a joves migrants en situació de vulnerabilitat, especialment els coneguts popularment com a nens de la cola, segons va informar ahir el nou centre. L’equipament, amb el nom de Dar Chabab (que significa “casa dels joves”, en àrab), treballarà a partir de l’acollida, l’acompanyament i la inclusió dels nois i funcionarà els 365 dies de l’any en horari diürn, de 9 a 21 hores. Tindrà capacitat per atendre 25 nois de manera simultània, no tots necessàriament nens de la cola.

Es tracta d’un projecte pilot del Consorci de Serveis Socials de Barcelona, format per l’Ajuntament i la direcció general d’Atenció a la Infància i l’Adolescència de la Generalitat (DGAIA), i que gestionen de manera compartida les entitats sense ànim de lucre Sant Pere Claver-Fundació Serveis Socials, Suara Cooperativa i Garbet Cooperativa d’Inserció. Segons la direcció del nou centre, Dar Chabab ha de servir per ajudar a donar resposta a “una situació d’emergència social latent”.

Des de l’estiu, cada mes s’ha detectat l’arribada a Catalunya d’entre 150 i 200 menors sols. A l’octubre es va arribar als 200. La majoria d’aquests nois, altament vulnerables, arriben del Marroc per buscar una oportunitat laboral, i des de fa uns mesos han tensionat el sistema de protecció català, saturat per l’increment sobtat de les arribades, fins al punt que la Generalitat ha hagut de recórrer a cases de colònies per incrementar les places. El nou servei al Fort Pienc va començar a principis d’aquest mes a preparar l’equip de professionals i els educadors de carrer que hi treballaran. També s’hi han programat sessions informatives per explicar el funcionament de l’equipament als veïns.

stats