Societat 28/09/2018

Barcelona torna a reclamar més mossos després d'una baralla a cops de matxet al Raval

El comissionat de Seguretat, Amadeu Recasens, diu que la situació és de problemàtica "extrema"

Ara
2 min

BarcelonaL'Ajuntament de Barcelona ha tornat a reclamar més mossos d'esquadra després que un home hagi quedat ferit aquest matí en una baralla a cops de matxet al carrer Carretes, al Raval. La regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, ha demanat al conseller d'Interior, Miquel Buch, que "rectifiqui i aposti per dotar" de més agents el districte "per fer front al problema". En un missatge a Twitter, Pin s'ha mostrat "molt preocupada per fets com el d'avui a Carretes". "Convençuda que els cossos policials estan fent tot el possible, però no podem normalitzar la violència", ha afegit la regidora.

També el comissionat de Seguretat del consistori, Amadeu Recasens, ha insistit en la necessitat de tenir més mossos al carrer, veient una situació que ha definit com d'"extrema problemàtica". Recasens ha remarcat que davant d'una "nova" agressió amb arma blanca als carrers de la ciutat, l'Ajuntament transmet la seva "enèrgica repulsa" pels fets i es compromet a fer "tot el possible" per erradicar aquest tipus d'accions. "No és un fet aïllat", ha reconegut. I ha remarcat la feina que ja fa l'Ajuntament en diferents fronts per aconseguir, per exemple, sentències més dures pels casos de furt, que és un dels delictes que han crescut més a Barcelona, o baralles amb armes.

El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha rebatut les paraules de Pin també a través de Twitter recordant-li que l'Ajuntament també té unes competències "molt clares" en matèria de seguretat.

El comissionat ha assegurat que la junta local de seguretat es reunirà a mitjans d'octubre i que abordarà les baralles amb arma blanca, i ha demanat també implicació a Interior per incrementar la presència policial al carrer. "No volem impunitat, a Barcelona", ha defensat. "Estem al costat dels veïns i comprenem com es poden sentir", ha insistit, i ha reiterat que ja s'ha parlat amb Interior per tenir més agents a la ciutat i també amb judicatura i fiscalia per aconseguir penes "més ràpides i contundents" per baralles amb armes "clarament il·legals".

Recasens ha admès que, des de fa uns mesos, hi ha un repunt d'aquest tipus de baralles i que això té a veure amb la situació que s'ha viscut al Govern –amb l'aplicació del 155– i amb la problemàtica del narcotràfic.

stats