Barcelona deixa des d'avui de capturar coloms per sacrificar-los

Ho ha anunciat després que l'Ajuntament aprovés al novembre substituir les matances de coloms pel pinso amb anticonceptius

L'Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) ha anunciat aquest dilluns que abandona la pràctica de captura i sacrifici de coloms a la capital catalana, que desenvolupava els últims anys com a mètode principal de control de la població d'aquestes aus per evitar-ne la proliferació excessiva. Ho ha assenyalat després que el passat 25 de novembre l'Ajuntament va aprovar substituir les matances de coloms pel mètode d'esterilització i iniciar un estudi que avaluarà l'eficàcia del pinso anticonceptiu, tal com ja va avançar l'ARA. Així, l'ASPB continuarà monitoritzant l'estat sanitari dels coloms a Barcelona i en farà un control dels riscos per a la salubritat general.

L'Agència de Salut Pública de Barcelona assenyala que ha fet sensibilització social tots aquests anys amb la recomanació de no facilitar aliment als coloms a la via pública, davant l'evidència que això pot perjudicar la salut d'aquestes aus i els redueix la qualitat de vida perquè en facilita la superpoblació.

Respecte al cens de coloms a Barcelona, l'últim càlcul tècnic elaborat ara fa 2 anys indicava que hi ha 85.000 exemplars que viuen a la capital catalana. Segons dades de l'Agència de Salut Pública, el 2015 es van capturar més de 20.000 coloms i el 2014 al voltant de 38.000.

Més continguts de