Societat 10/10/2020

Barcelona desbrossarà els escocells dels arbres

La gestió del verd s'accelerarà a la tardor després de l'aturada per la pandèmia i dels danys del temporal 'Gloria' al gener

Ara
2 min
Un treballador de parcs i jardins a Barcelona aquest divendres

BarcelonaL'Ajuntament de Barcelona, a través de l'Institut Municipal de Parcs i Jardins, reforça les actuacions al verd de la ciutat per posar-la al dia, després de l'alteració causada per la pandèmia. En concret s'actuarà en cinc àmbits prioritaris: la sega de gespes als parcs; el desbrossament d'escocells; la revisió, plantació i poda de l'arbrat; el manteniment d'espais verds cedits a centres educatius, i la renovació dels grups de flor de temporada. Entre les actuacions destaca la plantació d'un miler d'arbres als deu districtes de la ciutat i de prop de 100.000 unitats de flor de temporada.

Des de l'Ajuntament de Barcelona expliquen que, aquest any, la gestió d'aquests espais s'ha vist alterada per diferents factors. D'una banda, el temporal Gloria va causar danys i afectacions sobretot en l'arbrat; de l'altra, el confinament va obligar a restringir certes actuacions de jardineria i, a més, l'absència de persones als espais verds va afavorir un creixement destacat del verd, coincidint amb la primavera més plujosa de l'última dècada. De fet, segons les dades de l'Observatori Fabra, el període de gener a abril ha sigut el més plujós a la ciutat en els últims cent anys.

Barcelona reprèn la poda d'arbres i escocells

El pla d'actuació, que es desenvoluparà fins a finals de desembre, permetrà actualitzar totes les actuacions afectades que han hagut d'ajustar el calendari aquest 2020.

Les actuacions

La situació sanitària ha portat els centres educatius de la ciutat a fer ús d'alguns espais verds. En total s'ha fet una cessió de 134 espais a les escoles, fet que ha comportat un reforç del manteniment i la neteja d'aquests espais, de manera que cada dia es fa una inspecció en aquestes zones per detectar possibles incidències i perquè el manteniment sigui l'adequat.

D'altra banda, la sega de gespes i prats és un altre dels àmbits d'actuació, ja que les tasques ordinàries no es van poder executar durant el confinament i a l'estiu es van fer les més urgents. Ara, amb el pla d'actuació de la tardor, s'acabarà de posar al dia la resta d'actuacions.

Pel que fa al desbrossament d'escocells i neteja de paviments, l'Ajuntament ha començat a condicionar els escocells que estan situats en centres històrics dels barris i els carrers de més ús per part de la ciutadania amb una periodicitat de dos cops per setmana. El pla d'actuació del verd també preveu la neteja de paviments de sauló en zones d'alta afluència de ciutadans.

Un miler d'arbres nous

En paral·lel, com és habitual, cap al mes de novembre es procedirà al canvi dels grups de flor de temporada a la ciutat i se substituiran les espècies d'estiu per les d'hivern. Es plantaran prop de 100.000 unitats de plantes amb flor distribuïdes en 246 grups als deu districtes. Això suposa una superfície de 5.500 metres quadrats de verd amb flor.

Simultàniamentm i fins al 31 de desembre, es plantaran arbres a parcs i carrers en escocells que han quedat buits perquè se n'ha retirat l'exemplar. Aproximadament cada any es reposen uns 3.000 arbres a la ciutat que es retiren per malaltia o perquè suposen risc; aquesta tardor se'n plantaran un miler.

stats