CIUTATS
Societat 15/01/2011

La Sagrada Família es desborda: 43.000 visitants en només cinc hores de portes obertes

Col·lapse sense precedents per visitar de franc el monument gaudinià. El Patronat proposa ampliar l'hotari fins a les 6 de la tarda la resta de dissabtes de gener

Carles Arbolí
1 min
Imatge de les cues, aquest matí, a la Sagrada Família

BarcelonaCues quilomètriques i carrers tallats al trànsit. L'entorn de la Sagrada Família s'ha convertit aquest matí en un formigueig de gent que volia visitar el monument aprofitant el segon dissabte de portes obertes. Si la setmana passada van ser 20.000 les persones que van passar pel temple, avui s'han batut tots els rècords i l'han visitat 43.000 persones, més del doble que fa set dies.

La gentada ha obligat l'Ajuntament a tallar el trànsit als quatre carrers que circumval·len el recinte, els carrers Mallorca, Provença, Marina i Sardenya, des de les 9 del matí. A més, a les 11 del matí s'ha decidit desviar el trànsit ja des de l'Avinguda Meridiana per evitar col·lapses a les illes de l'Eixample pròximes a la Sagrada Família. El Patronat de la Sagrada Família havia decidit fer jornades de portes obertes cada dissabte de gener entre les 9 del matí i les 2 del migdia, però atès l'èxit de la convocatòria, el president del Patronat, Joan Rigol, en declaracions a l'ACN, ha anunciat que proposarà al patronat obrir els dos dissabtes que queden de 9 a 6 de la tarda, l'horari d'obertura habitual.

La visita del Papa Benet XVI i les imatges televisives del monument han reactivat l'interès dels ciutadans per visitar la Sagrada Família, fins fa quatre dies objecte del desig gairebé de forma exclusiva per als turistes. La gratuïtat de la visita –l'entrada general costa habitualment 12 euros– i l'excel·lent meteorologia d'aquest dissabte ha esperonat encara més l'afluència de gent.

stats