Societat 08/10/2014

Barcelona tanca la temporada de platja amb un descens d'un 10% dels fets delictius

Al voltant de 3.600.000 banyistes han anat aquest estiu a les platges de la capital catalana

Acn
2 min

BarcelonaEl primer tinent d'alcalde, Joaquim Forn, ha fet un balanç "positiu" d'una temporada de platja que ha rebut 3.600.000 banyistes, una suma lleugerament inferior a la dels darrers estius. La Guàrdia Urbana ha registrat un 10% menys de denúncies de ciutadans víctimes de furts i ha posat un 16% més de sancions als llauners. El nou fenomen dels 'mojitos' preparats en llocs insalubres per venedors ambulants se seguirà combatent l'any vinent amb la pressió policial però també intentant conscienciar als banyistes. També baixen les denúncies per consum d'alcohol al carrer tot i que pugen un 3% les infraccions per orinar a la via pública.

Els fets delictius han baixat a les platges de Barcelona durant aquest estiu. Tot i l'afluència de banyistes, més de tres milions i mig en total, Joaquim Forn ha destacat que s'ha aconseguit reduir en un 10% les denúncies dels turistes per aquest motiu. El perfil dels furtadors continua sent el d'un lladre reincident que sobretot busca els telèfons mòbils de les víctimes. Per l'any vinent, l'Ajuntament espera poder seguir avançant en la lluita contra els llauners. Enguany s'han imposat un 16% més de multes i s'han interceptat 70.000 begudes. Forn ha explicat que el nou fenomen dels 'mojitos', preparats pels mateixos venedors ambulants en condicions d'insalubritat, estarà de nou entre les seves prioritats i s'intentarà combatre tant des de l'acció policial com des de la conscienciació als banyistes pels riscos per a la salut que pot suposar el seu consum.

Entre juny i agost, la Guàrdia Urbana ha tramitat 9.000 denúncies contra persones que estaven consumint alcohol al carrer. Són un 2,6% menys que l'any passat. Sobre aquesta qüestió, Forn ha destacat que les trucades dels ciutadans s'han reduït notablement, en un 31%. Per contra, s'ha notat un nou repunt, més lleuger que el del passat estiu, dels ciutadans que orinen a la via pública, una conducta incívica per la qual han estat sancionades 2.700 persones.

stats