Barcelona

Barcelona obligarà els comerços 24 hores del carrer Tuset a tancar tres nits a la setmana

El districte provarà la mesura durant sis mesos a partir de l'estiu

1 min
Entrada de la sala Sutton amb les persianes abaixades.

BarcelonaBarcelona obligarà els comerços 24 hores pròxims al carrer Tuset a tancar les nits de dijous, divendres i dissabte, a més de les vigílies de festiu. La mesura, que afectarà cinc forns de pa i un supermercat, vol evitar que els usuaris dels locals d'oci de la zona es quedin després al carrer. La mesura, que l'Ajuntament preveu aplicar en el termini de dos mesos, impedirà que aquest tipus de comerços obrin entre les 22 h i les 7 h.

Els veïns s'havien queixat reiteradament que molts usuaris de les discoteques es quedaven després al carrer consumint aliments d'aquests comerços i fent soroll. La mesura afecta trams del carrer Tuset, Granada del Penedès, Travessera de Gràcia, Bon Pastor, Moià i Aribau. Els afectats tenen 15 dies per presentar al·legacions i el govern municipal preveu que entri en vigor abans del juliol.

Segons ha explicat la regidora del districte de Sarrià-Sant Gervasi, Maria Eugènia Gay, d'entrada es farà una prova pilot de sis mesos, durant els quals s'avaluarà l'efectivitat de la mesura. Gay, que ha recordat que ja fa temps que s'ha reforçat la presència policial i de neteja a la zona, no ha descartat que aquesta restricció d'horaris es pugui extrapolar a altres punts de la ciutat si té èxit.

stats