Barcelona

Barcelona obre la temporada de platja, que s'allargarà fins a l'octubre

L'Ajuntament reforça els serveis de neteja i de seguretat a tot el litoral

ARA
2 min
Banyistes a la Marbella de Barcelona, en el primer dia de la temporada de bany.

BarcelonaBarcelona ha donat per inaugurada la temporada de bany, que, inusualment, s'allargarà fins a l'octubre, aprofitant la celebració de la Copa Amèrica de Vela. A partir d'aquest dissabte, l'Ajuntament activa tots els serveis de seguretat i de neteja a l'horari extensiu, fins a acabar l'estiu. A diferència d'altres anys, en què les altes temperatures convidaven a la remullada, l'estrena d'aquest any ha estat amb menys calor i una brisa marina que ha obligat més d'un a tapar-se mentre intentava prendre el sol a la sorra.

Els serveis de temporada alta a les platges barcelonines s’allargaran, per primer cop, fins al 27 d’octubre a cinc platges per la coincidència amb la competició de vela, que arrenca el mes d'agost: Bogatell, Nova Icària, Somorrostro, Barceloneta i Sant Sebastià.

Amb la temporada de bany, es reforçaran els serveis operatius municipals amb uns 600 treballadors a tota la ciutat. Bona part d'aquestes brigades es destinaran al litoral, on s'organitzaran més de 200 activitats entre festes populars i altres actes esportius i culturals. En el marc del Pla Endreça, la Guàrdia Urbana desplegarà també 200 agents diaris més, dels quals un centenar patrullaran a peu, en bicicleta, moto, quad i dues barques a les deu platges de la ciutat. El servei de salvament i socorrisme compta amb 54 socorristes en 21 torres de vigilància. També hi haurà senyalització i serveis per a persones amb discapacitat. De 10.00 a 20.00 h hi haurà un servei d’informació a peu de sorra amb 24 persones.

Un jove arraulit pel fred amb una taula de surf mirant l'aigua a la Marbella de Barcelona.
Més màniga llarga que banyadors a la sorra de la Marbella de Barcelona.

La superfície de l’aigua es netejarà cada dia amb dues embarcacions al matí i dues a la tarda, i la sorra es netejarà amb el reforç de tres petits tractors amb garbelladora mecànica durant la nit, que permeten netejar la sorra als espais propers al mobiliari de les platges on no pot accedir la garbelladora gran, i una brigada de neteja manual amb tres torns. La sorra també es netejarà, per primer cop, amb aigua de mar, cosa que permet augmentar l’eficiència i qualitat de la neteja. El reg de les platges millora l’acció del garbellat i alhora evita que es generi pols en suspensió durant l’actuació.

De la mateixa manera, també obre l'àrea de gossos a la platja de Llevant, un espai de 1.500 metres quadrats adaptat a les necessitats dels animals.

stats